Barman skole skal bestå som en fullverdig 1-7. skole!

Høringsuttalelse til Hitra kommunes handlings- og økonomiplan 2023-2026 vedr skolestruktur

Hvem er Dolmøy IL?

Dolmøy IL ønsker å være en av de viktigste organisasjonene for barn og unge i vår skolekrets. Vi legger forholdene til rette for et godt miljø og mye aktivitet, og ønsker å skape mange positive opplevelser og stolte øyeblikk for alle som er direkte eller indirekte involvert i idrettslaget.

Vi tilbyr aktiviteter innen barnefotball 6-12 år, barnehåndball 6-11 år, allidrett for barn 3-6 år og seniorfotball. Vi har pr i dag ca 150 medlemmer, hvorav ca 60 er i alderen 0-12 år. Vi tilbyr kort sagt meningsfull skjermfri aktivitet. Vi ønsker gjennom denne aktiviteten å skape fysisk og psykisk robuste barn og unge i vår skolekrets.

Godt samarbeid mellom skole og idrettslag

Skole og idrettslag går hånd i hånd. Skolen er vår aller viktigste rekrutteringsarena, og samarbeidet mellom skolen og idrettslaget beskrives av begge parter som godt. Et aktivt idrettslag som tilbyr aktivitet for barn, er svært viktig for å holde liv i grendene. Vi skaper god aktivitet i nærheten av der våre barn og unge bor. Vår erfaring gjennom mange år er at avstand/reisetid til fritidsaktiviteter ofte er avgjørende for om barna blir med eller ikke.

Frykt for færre aktive barn: Dolmøy IL frykter at en splitting av Barman skole som foreslått fører til færre aktive barn i lagidretter i vårt nærområde.

Idrettslaget skaper møteplasser

Barneidrettene Dolmøy IL tilbyr er med på å skape gode møteplasser både for barn og foresatte/voksne i vår skolekrets. Idrettslag er viktige møteplasser og inkluderingsarenaer i lokalsamfunnet. Dette bygger opp under viktige relasjoner på tvers av alder og kjønn, og er med på å utjevne sosiale forskjeller.

Frykt for svekket møte- og inkluderingsarena: Dolmøy IL frykter at vår viktige rolle som møteplass og inkluderingsarena i grenda blir betydelig svekket hvis forslaget om å flytte elever fra Barman til Fillan blir gjennomført.

Bekymret for utviklingen i barneidretten i hele Hitra hvis skolene deles opp

Dolmøy IL tilbyr lagidretter i fotball og håndball. For god utvikling og jevnbyrdighet anbefaler både Norges fotballforbund og Norges håndballforbund laginndeling i barneidrett etter kjønn og alder. f.eks Gutter 8 år, jenter 10 år, osv. I en håndballtropp eller fotballtropp i til et lag 10-årsalderen bør det være 8-9 spillere i følge forbundenes retningslinjer.

Dette er krevende nok med dagens skolestruktur, både hos små og store idrettslag i Hitra kommune.

Vår erfaring tilsier at for å opprettholde interessen rundt lagidrettene kreves det bl.a. nærhet til anlegg og treninger, at kameraten eller venninna er på samme laget og ikke minst kamper og cuper å trene mot/se fram til – og spille mot jevnaldrende.

Frykt for frafall i barneidretten: Vi frykter frafall i barnefotball og barnehåndball hvis barn i flere skolekretser allerede fra 9-årsalderen blir flyttet til Fillan skole. Vi frykter at det blir vanskeligere for grendeklubber å opprettholde den viktige rekrutteringen fra skolen da disse barna ikke lenger går på nærskolen. Og uten aktive gode grendeklubber som Dolmøy IL, Sandstad IL, Fjellværøy IL m.fl. vil dette gå utover kamptilbudet i øyregionen – man risikerer reise ut av regionen for å spille kamper allerede i 9-årsalderen. Dette vil i sin tur føre til ytterligere frafall.

Ønsker trygghet og forutsigbarhet

Dolmøy IL ønsker å skape et trygt og forutsigbart idrettsmiljø for barn og unge i vår skolekrets. Vi skaper en fin og aktiv møteplass på tvers av alder og kjønn, og er gjennom vår idrettsaktivitet med på å utjevne sosiale forskjeller. Slik er vi med på å skape robuste barn og unge i vår skolekrets.

Vi frykter at dette settes på spill når kommunen nå foreslår å splitte opp Barman skole.

La Barman skole bestå som en fullverdig 1. – 7. skole!

Stian Vatn

Formann Dolmøy IL

23. november 2022

Forrige
Forrige

Dolmøy IL senior klar for 5. divisjon i 2023!

Neste
Neste

Mange med sin første håndballkamp - Dolmøy IL med 3 lag på Orkanger cup 19.11.22!